Școala de dansuri populare ”Brâu Muntenesc” a participat marți, 29.11.2022, la spectacolul educativ ”Nu uita că ești român”, organizat de profesor Adela Dumitru de la Colegiul de Artă ”Carmen Sylva” din Ploiești la Sala Marea Unire din incinta Palatului Culturii Ploiești.Scopul participării la acest eveniment coincide cu motivul înființării școlii de dansuri: dorința de a contribui la renaşterea interesului pentru tradiții, la transmiterea mai departe a portului și a dansurilor populare româneşti, dar şi la atragerea atenţiei asupra pericolului pe care dezinteresul pentru tradiţii l-ar putea avea pe termen lung.

Școala de dansuri populare ”Brâu Muntenesc” a participat marți, 29.11.2022, la spectacolul educativ ”Nu uita că ești român” cu trei momente artistice.

Primul a fost prezentat de ansamblul de copii din comuna Albești Paleologu, printr-un proiect susținut financiar de Primăria Albești Paleologu. Am beneficiat, ca de fiecare dată, de sprijinul dascălului Gabriela Ungureanu, căreia îi suntem profund recunoscători. Suita prezentată de copii a fost formată din următoarele dansuri populare din zona Munteniei: Hora Lelea, Șchioapa și Sălcioara.

Celelalte momente au fost prezentate de membrii grupei de avansați de la Brâu Muntenesc: Brâu pe 6, Brâu pe 8, Ca la Breaza, Sârbă în 2 și multe altele.

De remarcat este momentul prezentat de Mădălina Dobre și grupul ”Brâu Muntenesc”.

NU UITA CĂ EȘTI ROMÂN!