Video-Povestea ”Brâului muntenesc” de la Ploiești. Cum să îți deschizi o școală de dans popular printr-o finanțare Start Up Plus!

Interviu prahovaeconomica.eu poate fi citit aici

Românii continuă să acceseze programe pe fonduri europene pentru a-și dezvolta afacerile. Și asta în ciuda tuturor lacunelor și hibelor sistemului. Sunt bani pe care îi iei, nu îi dai și dacă oricum voiai să îți deschizi o firmă cu siguranță aveai și banii tăi pentru asta. Cam la asta s-ar reduce un start up la modul cel mai simplist pentru că deși finanțarea poate întârzia tot sunt niște bani pe care îi primești fără să trebuiască să îi dai înapoi. Despre Start Up Plus ne-a povestit Mariana Ivan, o ploieșteancă ce  a aplicat împreună cu fiul ei, proiectul a fost eligibil și acum așteaptă finanțarea. 

În Ploieşti sunt multe şcoli de dans, dar sunt puţine cele în care se predau exclusiv dansuri populare româneşti din toate zonele geografice. Brâul muntenesc, sârba în căruţă, hora ca la breaza sau geamparaua sunt doar câteva dintre dansurile pe care le puteţi învăţa în şcoala de curând deschisă cu ajutorul unui proiect Start-up Plus. Profesorul şi propietarul şcolii este Vlad Ivan, un tânăr de 21 de ani, pasionat de folclor, cu tot ce înseamnă asta: dansul, cântecul, portul tradiţional şi obiceiurile noastre frumoase.

Vlad crede ca oricine poate învăța sa danseze dans popular românesc cu puţin antrenament.

Ca să ajungă în acest punct, lui Vlad i-au trebuit câţiva ani de muncă. A început de mic, când era nelipsit în hore şi sârbe de la petrecerile la care participa alături de familie. Vlad dansează de o bună perioadă de timp cu Andreea, prietena lui, care l-a însoţit în această frumoasă aventură. Ambii sunt studenti la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti dar atunci cand e pasiune ai timp sa le faci pe toate, cred ei.

Pentru ca tinerii să îşi poată dedica timpul studiului la facultate şi dansului, mama lui Vlad a preluat mare parte dintre sarcinile înfiinţării şcolii. Nu a fost deloc ușor.